Студио за красота Arena of Beauty, студио за красота Arena, студио за красота Пловдив, фризьорство, козметика, масажи, маникюр, солариум, грим, арена Пловдив,

     

 

Козметика

 

 

 

 

 

 

 

Грижа за лицето

Перманентен грим

 

Какво представлява перманентният грим?

Перманентният грим е вид козметична татуировка, при нея оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени главно от оцветители с минерален произход, които за претъпели предварителни тестове аз алергия и токсичност.

Тази процедура позволява да се подсили цвета на бледите устни или вежди. Неправилните, прекъснати или липсващи вежди могат да се възстановят според желаната от вас форма, а устните с нарушен контур ще изглеждат по-съвършени и естествени от всякакъв друг грим. Тези очертания ще се запазят до няколко години и ще променят видимо чертите на вашето лице, придавайки му ново излъчване. С напредване на възрастта, устните започват да губят своите очертания и червеният цвят претърпява намаление на пигментацията. Чрез перманентния грим могат да се коригират тези недостатъци и да се придаде младежка форма на устните. Използват се пигменти само на минерална основа.

Колко време издържа този грим?

Естественото излющване на кожата, клетъчното обновяване, процесът „фагоцитоза” (система за автозащита на кожата по естествен път отстранява чуждите тела от организма, каквито са пигментите) – всичко това предизвиква прогресивно отслабване на цвета за един период от една до три години, според интензитета на имплантирания пигмент. Т.е. светлите цветове ще се задържат за по-кратък период от тъмните. Обикновено срокът е 2 до 5 години (след задължителното ретуширане).

Как ще се чувствам след процедурата?

Веднага след сеанса полученият цвят ще е по-интензивен, но постепенно избледнява за около седмица. Около 50% от имплантирания пигмент се абсорбира от организма, а останалия отпада заедно с леките корички, които ще се образуват след повърхностното издраскване на кожата.

Ще ме боли ли?

По време на работа се използва локален анестетик, който обезболява третирания участък и усещането е като при обикновена епилация.

Мога ли да се гримирам?

Да, още на другия ден, можете спокойно да нанесете грим.

Има ли опасност от някакви допълнителни неразположения след процедурата?

Единствено ако сте предразположени към вируса на херпес има вероятност той да се активира, затова при записване на час трябва да предупредите специалиста, който ще ви даде специални указания.


Защо да се подложим на микропигментация (перманентен грим)?

Пестите време за нанасяне на грим - особено сутрин. Изключително удобно за заети в професионален или личен план хора, които на всяка цена трябва да изглеждат безукорно. Микропигментацията позволява да се постигне впечатляващ вид само за 5 минути.

 • Изглеждате добре по всяко време 24 часа в денонощието - не всеки умее да се гримира професионално. Освен това, когато зрението е отслабнало, запазването на отличен външен вид не е никакъв проблем.

 • Дава ни увереност,чувство за сигурност и спокойствие - важно е да сме спокойни по време на мероприятия, срещи и почивка.

 • Привлекателност - запазването на добре поддържан вид, дори в най-сублинните интимни моменти, е едно от най-ценните качества на тези процедури.

 • Поверителност  перманетният грим държи в тайна подобрения външен вид, без някой да знае как се постига.

 • Подходящ при всякакви условия - може да се отпуснете на плажа, плувния басейн, сауната и да изглеждате перфектно.

 • Подмладяване - чрез микропигментацията може да се постигне оптическо повдигане на клепачи и устни и да се възпроизведе така желаният "лифтинг " ефект.

 • Гарантиран резултат - ще се убедите сами в ефекта.

 • Незабавни резултати

Пестите време и средства - резултатът трае няколко години без допълнителни разходи за поддържане.

 

 

Перманентен грим на вежди по метода микроблейдинг

 

Микроблейдинг или 3D вежди "косъм по косъм" е сравнително нов метод, при който не се използва машина за перманентен грим. Микроблейдингът придобива все по-голяма популярност сред хората, които държат на външния си вид, най-вече поради удивителните резултати- напълно естествен вид на веждите. Извайването на веждите косъм по косъм подчертава естествените Ви черти и ще Ви накара да се чувствате по-уверени!

 

Микроблейдингът е подходящ при:

 • ·                                 неправилна форма на веждите

 • ·                                 редки вежди

 • ·                                 частична или цялостна липса на окосмяването по веждите по медицински или други причини

 

Микроблейдингът НЕ е подходящ при:

 • ·                                 много мазна кожа

 • ·                                 проблемна кожа със спукани капиляри

 • ·                                 акне

 • ·                                 бенки

 • ·                                 кератоза

 • ·                                 себореен дерматит

 • ·                                 много суха лющеща се кожа

 • ·                                 проблемна кожa


Пигментът се имплантира в базалната мембрана, разделяща епидермиса

 от дермата. Тази техника е по-повърхностна от татуирането. Резултатът трае ежду 12 и 24 месеца ще се радвате на веждите, за които винаги сте мечтали. Боли ли? По-скоро не. Клиентите изпитват лек дискомфорт, който постепенно отминава. След 4-6 седмици след процедурата се правят корекции. Процесът на възстановяване на кожата при всеки човек е строго индивидуален и в следствие на това е възможно частично избледняване на имплантирания пигмент. Важно е да се има предвид, че микроблейдингът е двуетапна процедура, при която след корекциите и пълното заздравяване на кожата се вижда крайния резултат. През първите 24 часа след процедурата кожата трябва да се почиства внимателно. Третираните участъци трябва да се хидратират добре.

Подходящи масла са:

 • ·                                 Масло от гроздови семена

 • ·                                 Бадемово масло

 • ·                                 Масло от жожоба

 • ·                                 Кокосово масло

ВАЖНО: Избягвайте употребата на вазелин или продукти, съдържащи вазелин. Може да предизвикат дразнене и пречат на кожата да диша.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мезотерапия

 Мезолифт лице


 

Ако се чудите защо французойките изглеждат толкова добре, една от тайните им се крие в процедурата Мезотерапия. Въведена е през 50-те години на миналия век от французин, разбира се, на име Мишел Пистор. Използва се в различни сфери на медицината,  както за лечение на редица проблеми, така и за естетични цели.  Мезотерапията е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите.

 

Към момента се предлага във вариантите мезотерапия и мезолифт.

 

 

 

 

 

 

При класическата мезотерапия се използва  коктейл от витамини, аминокиселини, екстракти от растения и естествено еликсирът на младостта – хиалуронова киселина. Допълнително са добавени и антиоксиданти, за да преборват стресорите на кожата. Така се образуват по-малко свободни радикали и се предпазва ДНК молекулата на клетките, което на практика  забавя стареенето. Затова мезотерапията може да се ползва както като самостоятелна анти-ейдж грижа, така и в комбинация с други естетични процедури, като радиочестотен лифтинг, IPL фотоподмладяване, химични пилинги, ботулинов токсин, попълнители и др. Мезотерапията е изключително подходяща процедура за летния сезон, когато ултравиолетовите лъчи са силни и заплашват да увредят кожата ни.

За пълен ефект е желателно да се направи курс от 4-6 процедури през период от 7-14 дни. За максимален комфорт на пациентите се ползва анестезиращ крем, който елиминира всякакви усещания.

 

 

Мезолифтът е другият вариант за ревитализиране, при който се използва продукт, съдържащ само хиалуронова киселина, но в доста по-висок процент спрямо мезотерапията.  Той е чудесен за постигане на дълбока хидратация, повишаване тургора на кожата и цялостното и ревитализиране, заличаване на фини бръчки, както и за леко стягане и повдигане на кожата, особено в долната част на лицето. Мезолифтът е  най-доброто решение и за бръчките по шията и  деколтето, както и  за възстановяване еластичността и свежестта на кожата на гърба на дланите.

 

Пълната програма включва 3 процедури, по 1 месечно. След това може да се правят поддържащи процедури през няколко месеца или да се повтори целият курс след година. 

 

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология при който в мезодермата се инжектират различни активни вещества, витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или техни коктейли. Чрез инжектирането се избягва защитната бариера на епидермиса. Този метод дава бързи и добри резултати. Буквално за часове се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен и не налага болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция за образуване на бръчки. Мезотерапията е една прекрасна алтернатива на хирургичните методи.

Манипулацията започва с почистване и дезинфекция на зоната която ще бъде третирана. След това се извършва локално обезболяване чрез анестезиращ крем, който се оставя да действа 15 минути. При необходимост се инжектират малки дози на анестетик. Манипулацията се извършва с изключително тънка игла придружена с локално въздушно охлаждане с температура -20 C  което я прави почти безболезнена. При инжектиране на активните вещества са неизбежни слаби подувания, зачервяванията и леки кръвоизливи, тъй като се работи на голяма площ. Колкото е по-голям  процентът на активното вещество, толкова по-бавно се разнасят подуванията. Съветваме пациентите си да извършват мезотерапията в края на седмицата, за да се осигурят един-два дни за възстановяване кожата.

 

Мезотерапия за подмладяване на кожата

Стареенето на кожата не се характеризира само с намаляването на колагена в нея а и с дехидратацията и. Основна причина за поява на бръчки е намаляването успоредно на колагена и водата. Така се появяват  фини бръчици и други видими признаци на стареенето. Колагенът е структурният белтък, а хиалуроновата киселина - свързващият елемент в структурите на кожата ни от който зависи обемът и здравината на кожата ни, както и наличието или липсата на бръчки.

 

Всеки човек има близо 15гр.  хиалуронова киселина в съединителната си тъкан, но с времето тя намалява. Тя е естествена съставка на кожата и има невероятната способност да привлича и свързва над хиляда пъти по-голямо от собственото си тегло вода. Това свойство допринася до силното и хидратиращо свойство. Както колагенът така и хиалуроновата киселина се произвеждат от фибробластите в клетките. Хормоналната нестабилност както и менопаузата и намаляването на естрогена влият негативно на производството на колаген и хиалурон в организма. Поради свойството си да привлича и задържа вода , хиалуронът е основна съставка при много козметични препарати и филъри. Задържайки водата хиалуронът прави кожата дладка, плътна, млада и изпъната

.

Колагенът е най- широко разпостранения протеин в човешкото тяло. Високото съдържание на колаген в кожата /74%/ определя значимостта му  за кожните структури. Здраво преплетените колагенови нишки създават „колагенова решетка”, която е природна опорна мрежа, придаваща контурност, стегнатост и опора на кожата. С напредването на възрастта, целостта на колагеновите фибри се уврежда. Кожните слоеве изтъняват, колагеновите и еластинови фибри се износват, редуцират, интоксикират и дефрагментират. Тези и други процеси като прекомерно излагане на слънце, лошата хидратация, екологичното замърсяване, отслабената оксигенация, натрупване на свободни радикали са  причини за отпускане, поява на бръчки и стареене на кожата. За кожата е необходима колагенова терапия, която ефективно, физиологично и без нежелани реакции да възстановява и поддържа колагеновите фибри.

 Ефектите от мезотерапията за подмладяване на кожата са: Ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на финни бръчки на зоните лице, шия,  деколте, ръце, китки и др., подмладяване, подобряване на цвета и еластичността на кожата. Мезотерапията освежава кожата, възстановява жизнеността и, и подобрява текстурата на увредената, груба, дехидратирана и остаряла кожа. Възстановява се блясъкът и свежестта на кожата състарената от тютюнопушене, слънце, солариум и др.

Мезотерапия най-често се прави на зоните:

 • лице

 • шия

 • деколте

 • китки

 • скалп (при косопад)

 • за премахване на стрии

 • за лечение на целулит

ДЕРМАБРАЗИО – НЕВЕРОЯТНА ПРОЦЕДУРА

ЗА ГЛАДКА КОЖА

Дермабразио е процедура, която отстранява мъртвите кожни клетки и папиларния слой на кожата с лечебна или козметична цел. Чрез дермабразио се осъществява особена шлифовка, която прави кожата гладка, сваляйки най-горния слой с помощта на въртяща се четка или глава. След премахването на този повърхностен слой, фините линии и бръчки се изравняват с нивото на кожата, което води до нейното видимо изглаждане.

Белези от акне

Белезите от акне са подобни на бръчките, тъй като стават видими поради факта, че са по-високи или по-ниски от нивото на кожата. В зависимост от светлината могат да изглеждат дори огромни. Въпреки това, ако тези белези се изравнят с нивото на кожата, те могат да бъдат по-малко забележими. Това може да се постигне с процедурата дермабразио.

Колко е ефективна процедурата Дермабразио ?

Дермабразио е достатъчно ефективен метод за премахване на белези и бръчки, но все пак не гарантира 100% резултати. Например всяка процедура подобрява изгледа на белезите от акне между 20 – 40% . Затова е необходимо за добри резултати да се извърши серия от процедури. За съжаление, има и такива белези, които дори и с дермабразио не могат да изчезнат.

Предимства и недостатъци на Дермабразио

Едно от предимствата на дермабразио е, че не е необходима някаква специална подготовка на кожата преди самата процедура. Ефектите от нея са подобни на химическия пилинг, но както споменахме по-горе – може да се наложи серия от процедури, за да се постигнат желаните резултати. Още нещо като допълнение е това, че след дермабразио кожата може да бледнее.

Обща информация за Дермабразио

Времетраене: 30 – 40 минути

Дискомфорт/оток: изчезва от 3 до 7 дни след процедурата

Особени грижи след процедурата: необходима е всекидневна адекватна хигиена и ежедневно прилагане на козметични препарати, към които нашият специалист ще Ви насочи, докато кожата не оздравее напълно.

Работа: можете да се върнете към работата си 3 дни след процедурата

Физически упражнения: една седмица след процедурата

Защита от слънцето: необходимо е да използвате слънцезащитни препарати в течение на 3 – 6 месеца.

Краен резултат: 4 – 6 седмици след процедурата

Колко време трае ефектът от дермабразио ?

Ефектът от прилагането на дермабразио за премахване на белези и такива, появили се вследствие от акне трае много дълго време. Мимическите бръчки могат отново да се появят 2 – 3 години след процедурата, но това е неизбежно, тъй като не може да се забрани движението на лицевите мускули и изразяването на емоции.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЕРМАБРАЗИО

Лицето е това, по което хората ни запомнят и различават. Затова начинът, по който изглежда лицето ни показва как ние гледаме на себе си. 
Кожата на лицето е различна за всеки човек и е важно грижата за нея да бъде съобразена с това.
Познаването на типа кожа на лицето е важно и е основна предпоставка за правилна грижа и запазването й красива, свежа, и опъната възможно най-дълго време.

Факторите, които оказват влияние върху начина, по който изглежда кожата на лицето ви са:

 • начинът на хранене;

 • използвана козметика;

 • околната среда, атмосферни влияния и замърсеност на въздуха и др.

В студио за красота Arena Style  ще определим начина, по който да се погрижим за лицето Ви, в зависимост от типа кожа, която имате.

Видове кожа на лицето

Сухият тип кожа на лицето е най-често срещаният. Симптоми на този тип са:

 • блед цвят на кожата;

 • опъване на кожата след измиване само с вода и сапун;

 • люспеста ;

Характерно при сухата кожа на лицето е, че бръчките се появяват по-рано. При правилно третиране с подходяща козметика лицето Ви бързо може да се превърне в копринено нежно и гладко.

Мазна кожа - отличава се с дебел рогов слой и голямо количество мастни жлези, разположени в него. Симптомите на този тип са:

 • зачервена и на петна

 • бледа и отпусната

 • разширени пори

 • черни точки и акне

Нормална кожа - характеризира се с малки пори, опънатост и добра хидратация. Този тип кожа се наблюдава предимно при младите хора, като с напредване на възрастта става или мека или суха. Нормалната кожа не е желателно да бъде третирана с козметични продукти, тъй като това може да забърза процеса на преминаване в друг тип.

Всеки е различен...В студио за красота Arena Style  работим с козметикаSothys и ще направим диагностика на кожата Ви, ще изготвим персонална програма и ще Ви посъветваме кои козметични продукти съответстват на нуждите на Вашата кожа.

 

Процедури, които извършваме:

 • почистване - чрез отстраняване на мъртвите клетки, които се натрупват по повърхността на кожата, Вие я подготвяте да приеме козметичните продукти, сигурни, че активните съставки ще бъдат добре усвоени. Това е задължителната първа стъпка в грижата за красота на Вашата кожа.

 • хидратиране - протекция, овлажняване, изглаждане с дневни/нощни козметични продукти. Регулиране и матиране на тена с абсорбирщите козметични продукти.

 • кислородна терапия - вашата кожа е жизнен орган, който диша и се обновява. С внасянето на кислород Вие й помагате да се бори със замърсяването и агресията на околната среда, предпазвате я от запушване с остатъците от продуктите, които ежедневно нанасяте и които спомагат за бързото й стареене.

 • противобръчкова процедура - в зависимост от Вашето физическо състояние и агресиите, въздействащи върху кожата Ви, специфични части от лицето стават по-крехки и изискват да бъдат третирани с особенно внимание.  Ние ви предлагаме изглаждане и предотвратяване появата на нови бръчки с Лифт Дефенс ® 2. Предлагаме Ви уникална процедура срещу стареенето, която съчетава 15 взаимно свързани активни съставки. Тази процедура предпазва клетките, ремоделира и премахва стреса от кожата, благодарение на високотехнологичната си формула. Терапията комбинира видимия ефект с удоволствието, което доставя на всички Ваши сетива...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    За нас/ Фризьорство/ Козметика/ Масажи/ Маникюр/ Педекюр/ Ноктопластика/ Солариум/ Продукти/ Промции/ Ваучери/ Ценоразпис/ Фотогалерия/ Контакти